Brysselkex!
Idag har jag bakat! Och städat. Jag är trött som fasen, men har ändå energi så det smackar om det.
Jo, jag har bakat brysselkex så att jag har något att lägga i den tomma burken på frukoststället. Städat och fint är det. Tills ungarna kommer hem och tappar kaksmulor överallt. 😉
Recept på brysselkex:
Deg:
4,5 dl mjöl
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
200 g smör
Garnering:
0,5 dl socker
karamellfärg
- Blanda samman de torra ingredienserna
- Tillsätt smör och knåda degen tills den är fast
- Forma degen till 2 rullar om ca 4 cm i diameter
- Färga sockret till garneringen och rulla degen i sockret
- Lägg rullarna i kylen i minst 2 timmar
- Skär degen i ca 5 mm tjocka skivor och grädda i 175 grader i 11 minuter
One Comment
Pingback: